Polyvlokken

Geopad Polyvlokken zijn de originele  snippers, gemaakt van synthetisch vlies wat versnippert is tot de grootte van ongeveer een postzegel. Wanneer je deze snippers vermeng met het zand van uw rijbak of manegebodem  leveren  deze een tal van voordelen op. Zo ontstaat er een verbetering van de stabiliteit van de bodem en verkrijt het en blijvende goede veerkracht. Ook het schokdempende vermogen van de bodem zal aanzienlijk verbeteren en daardoor zal het comfort voor paard en ruiter er aanzienlijk op vooruitgaan. Dit zorgt weer voor minder blessures. Het materiaal bestaat uit synthetische vezels welke niet verteren of verrotten in tegen stelling tot alle natuurlijke materialen als houtchips en boomschors. Daardoor kun je jarenlang genieten van deze Polyvlokken, het gaat wel 15 tot 20 jaar mee. Deze Polyvlokken of Geopad heeft ook nog eens het voordeel dat het een prima waterhechting heeft waardoor het bij hevige regen meer water opneemt en bij droogte langer vocht vast houdt. De Polyvlokken zijn normaal verpakt in balen van ca. 200 kg en kunnen geleverd worden op paletten. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals wit,groen,licht grijs en donker grijs.

Geopad word niet gemaakt van afval, maar is een bijproduct van geotextiel vliesproductie. De eigenschappen van alle kleuren is gelijk, toch is er een prijsverschil tussen de verschillende kleuren. Dit komt omdat de productie van wit veel geringer is dan van groen en grijs, terwijl donker grijs het meest geproduceerde materiaal is.

Geopad Polyvlokken zijn geschikt voor zowel binnen bakken als buiten bakken.

Het is mogelijk om draadjes vezel in een gewenst percentage door de Polyvlokken te vermengen indien men dit wenst ( vaak gebruikt men dan ca. 10 a 20 % draadjes vezel). Dit verbeterd het hechtingsvermogen van de bodem nog meer. Wij adviseren de losse draadjes separaat te bestellen en tijdens het aanbrengen te mixen.